Härkäpapu sipsit ovat maistuva vaihtoehto

  • By Asta
  • 09 Jan, 2022

Härkäpapusipsit ovat vaihtoehtona tavallisille sipseille.

Sipsien markkinat ovat melkoisen isot ja vaihtoehtoja löytyy jokaisen suuhun sopivaksi. Ehkä ollaan myös menossa siihen suuntaan, että vaihtoehtoja tuodaan niiden perinteisten rinnalle. Ja tokihan vaihtoehtoja on ilmestynyt tasaisin väliajoin. Suosittuja ovat olleet ruissipsit, mutta uutena vaihtoehtona ovat nousseet myös härkäpapu sipsit. Ne tuovat illanistujaisiin mukavia rapisevia vaihtoehtoja kenties erilaisella tyylillään. Ne saattavat tuntua jopa kuivilta huomattavasti rasvaisempien sipsien rinnalla, mutta todellakin tulevat hyväksi vaihtoehdoksi.

Vegaaniset härkäpapu sipsit

Härkäpapu sipsit ovat mielenkiintoinen ja hyvä tuttavuus. Kuten härkäpavuille kuuluukin, niissä on huomattavasti enemmän proteiineja kuin monissa muissa sipseissä ja huomattavasti vähemmän rasvaa kuin vaikkapa juustosnackseissa. Vegaani tuotteet ovat erinomainen vaihtoehto ja nämä sipsit ovat ainakin hyvin rapeita eivätkä ne missään vaiheessa syönnin aikana tule suussa inhottavaksi kokkareeksi. Ja mikä parasta, ne ovat myös gluteenittomia, laktoosittomia, sopivat sekä vegaanille että kasviruokavalioon.

Sen lisäksi että härkäpapupallerot ovat proteiinipitoisia, niissä on myös kuitua, joka tekee niistä juuri mukavia leffan katselun tai illanistujaisten seuraksi. Sipsit ovat luonteva valinta ja usein niiden kanssa tulee myös käytettyä erilaisia dippikastikkeita. Härkäpapupallot ovat pyöreitä, joten niiden kanssa dippailu on tietty haasteellista, mutta sekin onnistuu jollakin tavalla. Jos haluaa vegaanista dippiä, niin sellainen on ainakin chili-mango dippi.

Miltä härkäpapu sipsit maistuvat?

Nämä mukavan rapsakat pallerot ovat maultaan suhteellisen vahvoja ja esiin tulee selkeästi tomaatin maku. Kokonaisuus saattaa myös tuntua muiden sipisen rinnalla jopa makealta. Tomaatin lisäksi niistä aistii selvästi myös mausteisuutta, koska niiden maustamiseen on käytetty muun muassa valkosipulia sekä cayennepippuria. Hiukan makea ja toisaalta mausteinen on aika mielenkiintoinen yhdistelmä, sitä voisi sanoa, että se on sekä tumma että kirkkaan kevyt.