Parhaat kesäherkut vievät kielen

  • 25 Jun, 2024

Mansikka on parasta kesäherkkua.

Kesä on odotettua aikaa, sillä silloin on mahdollisuus herkutella. Herkuttelu on tosin aina mahdollista, mutta kesässä sen tekee erityiseksi tuoreet marjat. Kukapa voisi vastustaa mansikoita tai mustikoita sekä niistä valmistettuja herkkuja. Parhaat kesäherkut vievät kielen, mutta ne tuovat myös kesäiset maut hyvin esiin. Mansikka, mustikka sekä raparperi kuuluvat ehdottomasti kesään. 

Mustikka ja mansikka ovat parhaat kesäherkut

Mustikka ja mansikka ovat kesän herkuista ne, jotka maultaan sopivat monille meistä. Niiden kypsymistä odotetaan ja suuri pettymys on se, jos sato jää pieneksi eikä marjoja juurikaan ole. Silloin myös mansikan hinta on korkea ja joutuukin miettimään, onko varaa ostaa niitä pakastukseen yhtä paljon kuin aiemmin.

Mitä mustikasta voi valmistaa?

Paras herkku on ehdottomasti mustikkapiirakka. Ohjeita herkullisille piirakoille on olemassa monenlaisia, joten jokaisen makunystyrät saavat varmasti parhaan kesäherkun. Piirakkaa voi tarjota sinällään tai vaniljakastikkeella, mutta itse piirakan voi tehdä myös rahkatäytteellä.

Herkullinen mustikkapiirakka maistuu sekä kahvin kanssa että jälkiruokana. Kyse on siis varsin monipuolisesta herkusta. Tuoreista mustikoista valmistettu herkku on kaikkein paras, vaikka herkun voi tehdä myös pakastemarjoista.

Mansikkakakku kuuluu kesään

Parhaat kesäherkut ovat ehdottomasti mansikasta, sillä mansikkakakku sopii syntymäpäiville tai yhtä lailla vaikkapa puutarhajuhliin. Se ei oikeastaan tarvitse edes mitään juhlaa, sillä sen voi tehdä jopa ilman syytä.

Jos mansikkakakku ei ole suosikkisi, niin voit tehdä nopean mansikkatortun tai parhaimmassa tapauksessa mansikkaleivoksia. Leivoksissa joutuu jonkin verran näkemään vaivaa, mutta sitä ei tee koskaan turhaan. Herkutellessa voi tarkistaa myös bonuskoodit ilman talletusta löytyykö mitään sopivaa tarjousta.

Syntisen maukas raparperi

Hiukan eri tyyppinen on raparperi, sillä makeiden marjojen rinnalla se on suorastaan syntisen hapan eikä oikein houkuta syömään sinällään. Mutta kun sen loihtii piirakan muotoon, se tuo esiin parhaan mahdollisen maun. Itsestäsi riippuu se, kuinka paljon haluat laittaa piirakkaan sokeria vai pidätkö enemmän happamasta, jolloin raparperi maku tulee paremmin esiin.

Raparperista saa myös hyvää hilloa, mutta silloin se on keitettävä, jolloin se pehmenee mukavasti. Sokerin määrää on vaikea arvioida, koska sekin riippuu siitä, mistä itse tykkää. Kyseessä on varsin monipuolinen kasvi, vaikka kaikki eivät sitä arvosta, koska se on niin hapan.

Parhaat kesäherkut letuista ja mansikoista

Herkuttelua voi jatkaa myös letuilla ja mansikoilla, jos haluaa todellakin vetää todellisen herkuttelun överit. Parhaat kesäherkut vievät kielen, joten lettuja, kermavaahtoa ja mansikoita tai mansikkahilloa voi pinota kerroksiksi ja siitä voi ottaa palasia kuin kakusta konsanaan. Letut ovat helppoja paistaa ja sen jälkeen voi kerrokset pinota haluamakseen.

Kermavaahdon tilalla voi käyttää myös esimerkiksi vaniljajäätelöä, joten se tuo lettuihin erilaista makua. Idea kakulla on silti sama. Jäätelön tai kermavaahdon tilalla voi kokeilla myös kermarahkaa tai jotakin vastaavaa ja kevyempää vaihtoehtoa. Pastabox suosittelee kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja.

Marjaisat ja hedelmäiset salaatit

Näiden herkullisten marjojen joukkoon voi laittaa myös hedelmiä, jolloin saa hyvän ja raikkaan jälkiruuan. Makua voi lisätä vaniljakastikkeella. Tähänkin voi valita sellaisia hedelmiä, joiden maku miellyttää itseä kaikkein eniten. 

Smoothiesta parhaat kesäherkut 

Yksi parhaimmista tuoreista marjoista tehtävä herkku on ehdottomasti smoothie. Makuja voi vaihdella eri tavoin sekä terveellisiä proteiineja lisätä esimerkiksi erilaisten siementen avulla. Pohjaksi voi käyttää vettä maidon tilalla, jolloin juomassa maistuu kauden marjat huomattavasti paremmin. Silloin se sopii kevyeksi välipalaksi.

Kesäisten herkkujen kanssa voi käyttää luovuutta, jolloin löytää myös itselleen parhaita tapoja tehdä uusia makuja sekä erilaisia herkkuja vanhojen tilalle.