Parhaat pastaruoat arkeen

  • 06 Oct, 2021
Nopeasti valmistettavat pastaruuat ovat arjen suosikkeja

Parhaat pastaruoat valmistuvat kotikeittiössä. Pastareseptejä on netti pullollaan ja niitä selatessa huomaat, kuinka monipuolisia ruoka-ainevaihtoehtoja pastaruuat sisältävät. Pasta on suosittua arkiruokaa, koska yksinkertaiset pastat valmistuvat nopeasti ja ovat maukkaita ja täyttäviä. Pastaruuat ovat mitä parhaimpia arkiruokia, ne ovat maistuvia, edullisia ja monet pastat valmistuvat nopeasti. Nopeimmillaan valmistusaineet pilkotaan, sekoitetaan samalla kun pasta kiehuu ja kaadetaan sitten pastan sekaan. Nopeita pastoja ovat esimerkiksi avokadopasta tai erilaiset kanapastat.

Parhaat pastaruoat - keitto-ohjeet

Pastan kypsymisajan löydät paketin kyljestä. Nyrkkisääntönä on, että pastan keittoaika kannattaa jättää hieman ohjeellista aikaa lyhyemmäksi. Hieman alikypsä pasta, eli pasta al dente on maukkaampi syödä ja myös ulkonäöllisesti miellyttävämpi. Keitinvettä kannattaa varata riittävästi. Suolaa yleensä riittää teelusikallinen, koska liian suuri määrä suolaa peittää pastan oman maun. Pastaa kannattaa sekoittaa keittämisen jälkeen, että se ei paakkuunnu.

Moni tietää, että pitkäjyväinen riisi on puuroutumatonta, ja sen sijaan pasta puuroutuu nopeasti. Sen takia ylikypsä pasta muistuttaa pehmeää makaronia eikä ole yhtä miellyttävä syödä kuin hieman kovapintaiseksi jätetty pasta al dente. Monet haluavat, että pasta on irtonainen tarjoiluvaiheessa eikä sekoitettu kastikkeeseen. Näin on esimerkiksi silloin kun pastaa käytetään ruokaisissa salaateissa. Silloin kannattaa keittämisen ja valuttamisen jälkeen lisätä pieni loraus öljyä.

Pastasta saat tärkeitä kuituja

Pasta on tehty helpoimmillaan vehnäjauhoista ja vedestä. Täysjyväjauhoista tehdyssä pastassa kuitupitoisuus on ainakin kaksinkertainen normaaleista vehnäjauhoista tehtyyn pastaan verrattuna. Kannattaa kokeilla myös runsaskuituisia kaura- ja ruispastoja. Kaupoissa on tarjolla myös erikseen valmistettuja runsaskuituisia pastoja. Niihin on lisätty erikseen esimerkiksi punajuurta tai porkkanaa sekaan.