Parhaat pastaruoat

  • 28 Apr, 2021

Mikä on se paras tomaattikastike pastalle ja mistä syntyvät kaikista parhaat pastaruoat? Siinäpä niitä kysymyksiä heti aluksi joihin yritämme vastata. Makuasioistahan ei kannata kiistellä, mutta aina voi keskustella ja neuvotella kuitenkin. Onko se paras pasta kevyt ja terveellinen versio vaiko rikas ja kermainen herkku, tämäkin jakaa mielipiteitä kovasti. Ammattikokit suosivat aitoja ja mahdollisimman vähän käsiteltyjä raaka-aineita, kuten oikeaa kermaa ja juustoa. Kaikille nämä eivät kuitenkaan sovi, jos vaikka on tarve pienentää hieman jenkkakahvaa.

Parhaat pastaruoat - mistä ne syntyvät

Mielestämme paras tomaattikastike pastalle syntyy ehdottomasti tuoreista tomaateista ja yrteistä. Sen valmistaminen on suhteellisen helppoakin eikä se vie mahdottomia aikoja. Tähän kannattaa panostaa, sillä ero on valtava verrattuna valmistuotteisiin. Puhumattakaan terveellisyydestä. Parhaat pastaruoat ovat kuitenkin ne, jotka katoavat syöjän lautaselta jättämättä jälkeensä muruakaan. Ehkä myös harhaileva katse, joka etsii mahdollisuutta santsaamiseen, kertoo annoksen olleen onnistunut. Pasta carbonara on ehkä se tunnetuin pasta, mitä maailmalla on keksitty. Myös kanasta ja kalasta saa loistavia versioita aikaan.

Pastabox suosittelee kokeilemaan niitä hieman erilaisempiakin proteiinin lähteitä. Esimerkiksi katkarapu on hyvin maukas oikean kastikkeen ohella. Jos puhutaan kasvisruokailijan pastasta, on syytä tarkastaa, mikä on linjaus, jota noudatetaan. Kaikille eivät kermat ja muut maitotuotteet sovikaan ja silloin on suunniteltava kastike eri lailla. Tällöin toki tuo itsetehty tomaattikastike on loistava vaihtoehto. Hyviä proteiininlähteitä ovat tällöin vaikka linssit ja pavut. Muunneltavuus on ruoanlaitossa yksi hienoja puolia. Melkein mistä tahansa reseptistä voi muokata itselleen sen juuri sopivan käyttämällä hieman mielikuvitusta. Tai tutkailemalla, mitä ruokia on esimerkiksi verkkokaupassa tilattavana ja ammentamalla ideoita näistä valikoimista. Usein vain selailemalla erilaisia raaka-aineita voi tulla suuri idea mieleen, josta syntyykin uusi herkkuruoka.

Kermainen pestopasta on herkuttelijan unelma

Kermainen pestopasta tai aurajuusto kanapasta ovat molemmat ihania ruokalajeja, joilla kehtaa hemmotella vaikka kyläilevää anoppia. Pestopasta onkin myös kasvissyöjälle sopiva, sillä siinä ei ole lihaa lisättynä. Ja kuka nyt ei kanasta pitäisi. Aurajuusto tuo oman vivahteensa ruokaan, oli se sitten murusina annoksen päällä tai piilotettuna kastikkeeseen jo sen valmistusvaiheessa. Tai vaikka molempia, jos sattuu olemaan suurikin Auran ystävä. Näitä ruokia kun tarkemmin pohdiskelee, alkaa jo vesi herahtaa kielelle ja tehdä mieli mennä keittiöön kokkailemaan jotakin herkullista.

Kermainen pestopasta muuttuu helposti vegaaniseksi. Taikana siinä on vegaani tuorejuusto, joka on 100% kasvirasvaa eikä näin ollen sisällä mitään eläinperäistä. Toki ehkä pastan nimeä tulee silloin pohtia uudelleen, mutta ehkä emme tässä nyt takerru liikaa pikkuseikkoihin. Kunhan kokonaisuus on hyvä ja sopii syöjälleen, ovat asiat kunnossa. Tämä vegaaninen pasta sopii hienosti myös sekasyöjälle ja olisikin hyvä säännöllisesti viettää kasvisruokapäivää. Uusien makujen kokeilu ei tee kenellekään pahaa ja saattaa olla, että löytyykin vahingossa uusia vaihtoehtoja sinne omaan keittiöön kokkailun tueksi.

Parhaat pastaruoat oman maun mukaan

Parhaat pastaruoat ovat, kuten muukin ruoka, juuri niitä, jotka maistuvat parhaalle omaan suuhun. Vegaani tuorejuusto on helppo tapa tehdä myös vegaaniruokailijalle sopivaa pastaa, jättäen luonnollisesti myös liha sieltä pois ja korvaten se kasviperäisellä proteiinilla. Selaile valikoimaamme ja tutkaile, mitä ihanaa sieltä voisi löytyä pastasi rikastuttamiseksi. Myös blogissamme löytyvät monet vinkit samaan aiheeseen. Niitä luonnollisesti saa käyttää ja muokkailla omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Syöminen on ilo ja nautinto. Haluamme, että ruoanvalmistus olisi edes hieman helpompaa näillä vinkeillä ja valikoimalla, jota esittelemme useilta eri jälleenmyyjiltämme verkkokaupassamme. Keksi vaikka jokin täysin uusi pasta, ja esittele se muillekin illanistujaisilla. Jännittävää on katsella, kuinka uusi herkku maistuu muillekin.