Proteiinipirtelöt antavat energiaa

  • 15 Aug, 2022

Proteiinipirtelö on hyvä lisä ravintoaineiden saantiin.

Proteiinipirtelöt ovat erittäin hyvä lisä rankan työn rinnalle, treenien oheen tai terveelliseksi välipalaksi tai herkuksi. Ne sisältävät paljon proteiinia, jota tarvitaan elimistön ylläpidossa ja lihasten rakentamisessa sekä ylläpitämisessä. Lisäksi ne auttavat vahvistamaan vastustuskykyä ja vähentävät väsymystä sekä pitävät kylläisyyden tunnetta pidempään yllä. Ne ovat siis hyvä lisä terveellisen ruokavalion rinnalle, mutta eivät ole tarpeeksi ravintorikkaita korvatakseen aterioita.

Proteiinipirtelöt ovat herkullisia

Proteiinipirtelöitä pystyy valmistamaan itse haluamistaan raaka-aineista, mutta tarjolla on myös valmiita proteiinipirtelöitä. Makuvaihtoehtoja löytyy runsaasti hedelmäisistä suklaisiin makuihin. Valmiit pirtelöt helpottavat ja nopeuttavat, koska ne voidaan nauttia vain semmoisenaan ennen treeniä, sen aikana tai sen jälkeen. Lisäksi ne on helppo napsia suihinsa nälän tai herkkuhimon yllättäessä.

Salty caramel on makuvaihtoehtona jo melkoisen vanha ja tunnettu, mutta on nostanut huimasti suosiotaan vasta viime aikoina. Nykyisin makuyhdistelmän voi löytää melkein kaikista tuotteista. Nimensä mukaisesti suolainen kinuski yhdistää herkullisesti ripaukset makeaa sekä suolaista yhteen makuun. Ainutlaatuinen karamellin ja suolaisen yhdistelmä hivelee makuhermoja myös terveellisen proteiinipirtelön muodossa.

Proteiinipirtelöiden ravintosisältö

Keskimäärin valmiit proteiinipirtelöt sisältävät proteiinia noin 20 grammaa yhtä annosta kohden. Niissä on vähän hiilihydraatteja, energia, rasvaa sekä kehon tarvitsemaa suolaa. Vaikka proteiinipirtelöt ovat pääsääntöisesti terveellisiä ja parempi vaihtoehto herkuille ja pikaruualle, täytyy myös niiden kanssa kuitenkin muistaa kohtuus. Kaikki lihottavat suurina määrinä nautittuna.