Valmista suklaa glögi kotona

  • 08 Dec, 2021
Suklaa glögi on hyvä vaihtoehto tavalliselle glögille.

Suklaa glögi on tuonut itsensä markkinoille meidän monien herkuksi. Se on hyvä vaihtelu ja sopii erinomaisesti meille, jotka olemme persoja suklaiselle maulle. Suklaa sopii hyvin, jos glögi tulee tarjolle jälkiruokana. Parasta suklaisessa glögissä on myös se, että sen voi tehdä joko tummasta suklaasta, mutta aivan hyvin siihen voi myös käyttää maitosuklaata. Myöskään erilaisilla mauilla varustetut suklaat eivät ole lainkaan huono valinta. Yksi hyvä vaihtoehto on appelsiinisuklaa.

Miten valmistetaan suklaa glögi?

Valmistaminen on todella helppoa. Pohjaksi voit valita mieleisesi glögin ja sen lämmettyä voi raastaa sekaan mieleisesi suklaan esimerkiksi juuri tummaa suklaata. Kannattaa myös huomioida se, että jo pieni määrä suklaata maistuu todella vahvasti glögissä, joten sitä ei paljon tarvitse sinne sekaan lisätä. Kun suklaa on sulanut glögin joukkoon, voit koristella sen vielä esimerkiksi kanelitangolla tai tähtianiksella. Mutta ilman koristuksiakin tämän juoman voi juoda.

Jos vielä haluat nautiskella jostakin hyvästä suklaasta glögin rinnalla, voi hyvä vaihtoehto olla riisisuklaa. Glögin ohessa maistuu hyvin perinteinen, mutta voit myös kokeilla vaihtoehtoa valkosuklaisena. Myös jokin muu herkullinen suklaa käy tarvittaessa suklaa glögin kaveriksi täydentämään jälkiruokamaista elämystä. Aina ei ole edes pakko tarjoilla sen rinnalla enää erilaisia suklaita, vaan se toimii myös hyvänä jälkiruokana ihan sellaisenaankin.

Suklaa-kahviglögi kermaisiin hetkiin

Suklaanmakuista glögiä voi täydentää kahvilla sekä kermalla, jolloin siitä saa todella herkullisen juoman kahvin ja suklaan ystäville. Glögin voi kuumentaa normaaliin tapaan kattilassa ja samalla keittää hieman kahvia. Kerman voi vaahdottaa ja maustaa sokerilla. Vaahdon voi jättää hiukan pehmeäksi. Kuuma kahvi ja glögi yhdistetään sekä kaadetaan kuppeihin. Glögin pinnalle voi lusikoida kermavaahtoa ja kun se on tasaantunut, pintaan voi vielä siivilöidä kaakaojauhetta tai tummaa suklaata raastettuna.