Superhelppo vegaaninen makaronilaatikko

  • 07 Nov, 2021

Arjen pelastaja, joka valmistuu uunissa kuin itsestään.

Tämä superhelppo ja herkullinen vegaaninen makaronilaatikko valmistuu lähes itsestään. Se helpottaa kiireisen ihmisen arkea ja ruoka maistuu niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin. Maailman helpoimman vegaanisen makaronilaatikon ohje: 1 rkl oliiviöljyä, 400 g makaroneja (kuivapaino), 2 dl soijarouhetta, 1 kasvisliemikuutio, 1,5 tl paprikajauhetta, 1,5 tl sipulijauhetta, 2 tl kuivattuja yrttejä, 1 rkl soijakastiketta, 2,5 dl kasviskermaa (esimerkiksi kaurakermaa) ja 8 dl vettä.

Näin valmistuu vegaaninen makaronilaatikko

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Makaronilaatikon valmistukseen tarvitset uunivuoan. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja tämän jälkeen lisää kaikki ainekset uunivuokaan. Huomaa, että makaronit lisätään keittämättöminä. Sekoita ainekset hyvin keskenään, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti ruokaan. Paista makaronilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tämän jälkeen voit sammuttaa uunin ja antaa ruoan hautua jälkilämmöllä 10-15 minuuttia.

Anna ruoan vetäytyä pöydällä ennen tarjoilua. Näin varmistat, että neste on imeytynyt, eikä lopputulos ole liian kostea. Makaronilaatikko voidaan tarjoilla perinteisesti ketsupin kanssa, mutta esimerkiksi makea sinappi sopii hyvin ketsupin seuraksi. Myös erilaisia vegaanisia majoneeseja voi vaihtelun vuoksi lisätä lautaselle ja kurkkusalaatti sopii loistavasti tämän ruoan seuralaiseksi.

Helppoa arkiruokaa

Vegaaniset ruoat voivat olla helppoja ja nopeita valmistaa. Niistä saa herkullisia käyttämällä rohkeasti mausteita ja leikittelemällä erilaisilla makumaailmoilla. Jos kasviskermat tai kasviperäiset proteiininlähteet ovat ennestään tuntemattomia niin niihin kannattaa tutustua kokeilemalla niiden käyttöä erilaisissa ruoissa. Tämä makaronilaatikko on arjen pelastaja, koska se ei vaadi esivalmisteluja. Kaikki raaka-aineet lisätään ruokaan raakoina. Uunissa ne valmistuvat herkulliseksi kokonaisuudeksi, joka maistuu koko perheelle.