Viimeisimmät artikkelit

Parhaat kesäherkut vievät kielen
  • 25 Jun, 2024

Kesä on odotettua aikaa, sillä silloin on mahdollisuus herkutella. Herkuttelu on tosin aina mahdollista, mutta kesässä sen tekee erityiseksi tuoreet marjat. Kukapa voisi vastustaa mansikoita tai mustikoita sekä niistä valmistettuja herkkuja. Parhaat kesäherkut vievät kielen, mutta ne tuovat myös kesäiset maut hyvin esiin. Mansikka, mustikka sekä raparperi kuuluvat ehdottomasti kesään. Mustikka ja mansikka ovat parhaat kesäherkutMustikka ja mansikka ovat kesän herkuista ne, jotka maultaan sopivat monille meistä. Niiden kypsymistä odotetaan ja suuri pettymys on se, jos sato jää pieneksi eikä marjoja juurikaan ole.

Marianne rakeet herkkusuulle
  • 28 Oct, 2022

Onkohan Suomessa sellaista henkilöä, joka ei tietäisi mitä Marianne rakeet ovat? Ne ovat olleet suosittuja jo pitkään ja ne tunnistaa pakkauksesta, jossa on punavalkoinen raidoitus. En ole varmasti ainoa, joka miettii, mistä värit ovat lähtöisin, koska itse tuotehan on valkoiseen piparminttukuoreen kääritty tumma suklaa. Eikö värien pitäisi olla ruskean ja valkoisen raidallista? Ei missään nimessä, koska makuna rakeet ovat pirteitä ja siksi myös pakkauksen pitää herättää pirteä mielikuva. Ja siinä se todella onnistuu!

Salmiakin valmistus lyhyesti
  • 21 Sep, 2022

Monille salmiakki tarkoittaa tiettyjä mustia, hiukan ehkä suolaisia makeisia, mutta oikeastaan se on ammoniumkloridia, jota kyseisissä makeisissa on vain vähän. Ammoniumkloridin eli salmiakin valmistus onnistuu myös kotioloissa, mutta sitä ei pidä syödä sellaisenaan. Kaupoissa myytävät tuotteet sisältävät pääosin muita ainesosia, kuten väri- ja lisäaineita tai lakritsia. Salmiakkia sisältävät herkut ovat kuitenkin siitä mielenkiintoisia, ettei niitä saa kaikista maailman maista. Suomalaiset ovat kuitenkin kiintyneet sen makuun ja sitä voidaan pitää Suomen kansallismakeisena.

Proteiinipirtelöt antavat energiaa
  • 15 Aug, 2022

Proteiinipirtelöt ovat erittäin hyvä lisä rankan työn rinnalle, treenien oheen tai terveelliseksi välipalaksi tai herkuksi. Ne sisältävät paljon proteiinia, jota tarvitaan elimistön ylläpidossa ja lihasten rakentamisessa sekä ylläpitämisessä. Lisäksi ne auttavat vahvistamaan vastustuskykyä ja vähentävät väsymystä sekä pitävät kylläisyyden tunnetta pidempään yllä. Ne ovat siis hyvä lisä terveellisen ruokavalion rinnalle, mutta eivät ole tarpeeksi ravintorikkaita korvatakseen aterioita. Proteiinipirtelöt ovat herkullisiaProteiinipirtelöitä pystyy valmistamaan itse haluamistaan raaka-aineista, mutta tarjolla on myös valmiita proteiinipirtelöitä.

Cajun mauste pataruuissa
  • 20 Jul, 2022

Cajun mauste on helppo tapa päästä matkalle kauas Louisianan osavaltioon Yhdysvaltoihin kotikeittiöstä käsin. Louisianassa etelävaltiolainen ruuanlaitto yhdistyy omaperäisellä tavalla kreolilaiseen keittiöön ja lopputuloksena makumaailma, joka on mehevän mausteinen, mutta ei lainkaan liian tulinen. Miellyttävän tuoksuinen mauste sopii moneen yhteyteen; esimerkiksi lihan, kalan, äyriäisten ja kasvisten kaveriksi. Se tuo raaka-aineiden maut esiin hellävaraisesti terävöittäen, lainkaan peittämättä niitä. Cajun mauste johdattaa makumatkallePataruuissa cajun mauste pääsee oikeuksiinsa, koska se saa vapauttaa aromiaan pitkään ruuan kypsyessä.

Herkulliset punaiset marjat luonnossa
  • 14 Feb, 2022

Luonnonmarjoja kypsyy huonoinakin vuosina arvioiden mukaan 100 kiloa jokaista suomalaista kohden ja jos satokausi on hyvä, niin sato voi olla jopa kaksi kertaa suurempi. Kun vielä kerromme, että jokaista suomalaista kohden kerätään 40 kiloa marjoja vuodessa, niin on todettava, että paljon jää marjoja vielä luontoonkin. Monet punaiset marjat luonnossa ovat vitamiinirikkaita ja herkullisia. Niistä on helppo tehdä erilaisia piiraita tai jälkiruokia sekä syödä niitä sinällään. Mitkä punaiset marjat luonnossa ovat syötäviäEnsimmäisenä ja herkullisimpana tulee tietenkin ensimmäisenä mieleen aho- eli metsämansikka.

Härkäpapu sipsit ovat maistuva vaihtoehto
  • By Asta
  • 09 Jan, 2022

Sipsien markkinat ovat melkoisen isot ja vaihtoehtoja löytyy jokaisen suuhun sopivaksi. Ehkä ollaan myös menossa siihen suuntaan, että vaihtoehtoja tuodaan niiden perinteisten rinnalle. Ja tokihan vaihtoehtoja on ilmestynyt tasaisin väliajoin. Suosittuja ovat olleet ruissipsit, mutta uutena vaihtoehtona ovat nousseet myös härkäpapu sipsit. Ne tuovat illanistujaisiin mukavia rapisevia vaihtoehtoja kenties erilaisella tyylillään. Ne saattavat tuntua jopa kuivilta huomattavasti rasvaisempien sipsien rinnalla, mutta todellakin tulevat hyväksi vaihtoehdoksi. Vegaaniset härkäpapu sipsitHärkäpapu sipsit ovat mielenkiintoinen ja hyvä tuttavuus.

Valmista suklaa glögi kotona
  • 08 Dec, 2021

Suklaa glögi on tuonut itsensä markkinoille meidän monien herkuksi. Se on hyvä vaihtelu ja sopii erinomaisesti meille, jotka olemme persoja suklaiselle maulle. Suklaa sopii hyvin, jos glögi tulee tarjolle jälkiruokana. Parasta suklaisessa glögissä on myös se, että sen voi tehdä joko tummasta suklaasta, mutta aivan hyvin siihen voi myös käyttää maitosuklaata. Myöskään erilaisilla mauilla varustetut suklaat eivät ole lainkaan huono valinta. Yksi hyvä vaihtoehto on appelsiinisuklaa. Miten valmistetaan suklaa glögi?

Superhelppo vegaaninen makaronilaatikko
  • 07 Nov, 2021

Tämä superhelppo ja herkullinen vegaaninen makaronilaatikko valmistuu lähes itsestään. Se helpottaa kiireisen ihmisen arkea ja ruoka maistuu niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin. Maailman helpoimman vegaanisen makaronilaatikon ohje: 1 rkl oliiviöljyä, 400 g makaroneja (kuivapaino), 2 dl soijarouhetta, 1 kasvisliemikuutio, 1,5 tl paprikajauhetta, 1,5 tl sipulijauhetta, 2 tl kuivattuja yrttejä, 1 rkl soijakastiketta, 2,5 dl kasviskermaa (esimerkiksi kaurakermaa) ja 8 dl vettä. Näin valmistuu vegaaninen makaronilaatikkoLaita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Makaronilaatikon valmistukseen tarvitset uunivuoan.

Parhaat pastaruoat arkeen
  • 06 Oct, 2021

Parhaat pastaruoat valmistuvat kotikeittiössä. Pastareseptejä on netti pullollaan ja niitä selatessa huomaat, kuinka monipuolisia ruoka-ainevaihtoehtoja pastaruuat sisältävät. Pasta on suosittua arkiruokaa, koska yksinkertaiset pastat valmistuvat nopeasti ja ovat maukkaita ja täyttäviä. Pastaruuat ovat mitä parhaimpia arkiruokia, ne ovat maistuvia, edullisia ja monet pastat valmistuvat nopeasti. Nopeimmillaan valmistusaineet pilkotaan, sekoitetaan samalla kun pasta kiehuu ja kaadetaan sitten pastan sekaan. Nopeita pastoja ovat esimerkiksi avokadopasta tai erilaiset kanapastat. Parhaat pastaruoat - keitto-ohjeet Pastan kypsymisajan löydät paketin kyljestä.

Maraboun mysli
  • 14 Sep, 2021

Marabou on monen suomalaisen lempisuklaa, ja erilaiset makusuklaat ovat ilmestyneet kauppoihin aina sesonkiaikoihin. Yksi herkullinen kausisuklaalevy on Maraboun mysli, joka on saanut inspiraationsa suoraan aamupalapöydästä. Monet nauttivat aamiaiseksi mysliä, tuoreita marjoja ja jukurttia, ja se on juuri sitä, mitä tässä suklaalevyssä tarjoillaan. Tätä suklaata ei tietenkään ole pakko syödä vain aamiaisella, vaan siitä saa nauttia mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Maraboun mysli käytössäMaraboun myslinmakuista suklaata syö helposti ihan sellaisenaan useammankin palan, mutta mihin muuhun tätä herkullista suklaata voisi käyttää?

Allergeenit
  • 28 Apr, 2021

Allergeenit ovat asia, joita ei kannata vähätellä. Esimerkiksi gluteeni voi aiheuttaa syöjälleen hankaluuksia pidemmän aikaa vielä syömisen jälkeen vatsa- ja iho-oireiden muodossa. Nämä ovat nykyään onneksi helposti tarkastettavissa, sillä tietyt asiat tulee selvitä myyntipakkauksesta. Kun ruokaa tilaa netistä, on helppo selvittää jo ennen tilaustaan, onko tuotteissa itselle sopimattomia ainesosia. Näin ei tule vahingossa ostaneeksi jotain epäsopivaa. Myös ravintoloissa tulee olla helposti nähtävillä mahdolliset allergisoivat ainesosat. Allergeenit elintarvikepakkauksissaAllergeenit, kuten gluteeni, tulee siis olla selkeästi merkittyinä pakkauksissa.

Parhaat pastaruoat
  • 28 Apr, 2021

Mikä on se paras tomaattikastike pastalle ja mistä syntyvät kaikista parhaat pastaruoat? Siinäpä niitä kysymyksiä heti aluksi joihin yritämme vastata. Makuasioistahan ei kannata kiistellä, mutta aina voi keskustella ja neuvotella kuitenkin. Onko se paras pasta kevyt ja terveellinen versio vaiko rikas ja kermainen herkku, tämäkin jakaa mielipiteitä kovasti. Ammattikokit suosivat aitoja ja mahdollisimman vähän käsiteltyjä raaka-aineita, kuten oikeaa kermaa ja juustoa. Kaikille nämä eivät kuitenkaan sovi, jos vaikka on tarve pienentää hieman jenkkakahvaa.

Ricotta tuorejuusto toimii myös pastan kanssa
  • 28 Apr, 2021

Tuorejuusto ruoanlaitossa ei ole mikään uusi juttu, mutta aina vain yhtä maukasta sillä saa aikaan. Makuvalikoima alkaa olemaan melkoisen laaja ja jopa makeita löytyy useita erilaisia. Ricotta sopii loistavasti pastan kanssa nautittavaksi ja antaa sille pehmeää makua. Esimerkiksi pinaatilla höystettyyn pastaan tämä tuorejuusto on aivan ykkönen. Se tulee alun perin Italiasta ja valmistetaan perinteisesti joko lampaan- tai lehmänmaidon herasta. Rasvaa siinä on noin 20% ja maku hieman makea, joten se sopii moniin ruokiin ja leivonnaisiin.